Skip to content

Zanieczyszczone produkty mleczne

2 miesiące ago

1066 words

W raporcie zatytułowanym Reakcje alergiczne na skażone mlekiem produkty bez przetworów mlecznych (wydanie 4 kwietnia) * wprowadzono w błąd w odniesieniu do Oscara Mayera. Autorzy stwierdzają, że niedawno ocenili sześciu pacjentów , którzy mieli alergiczne reakcje na białko mleka po spożyciu przetworzonych mięs. Rozumiemy, że w środowisku naukowym termin ostatnie może odnosić się do każdego wydarzenia występującego w ciągu ostatnich dwóch lat, ze względu na czas potrzebny na wykonanie badania, ocenę wyników, napisanie wniosków i opublikowanie raportu. Niestety, media i opinia publiczna uważają, że ostatnie oznacza w ciągu ostatnich kilku miesięcy, więc w odpowiedzi na apele mediów musieliśmy zwrócić uwagę, że reakcje alergiczne, które kilku konsumentów miało na niektóre z naszych produktów, miały miejsce w grudniu 1989 r. oraz w styczniu 1990 r. Poinformowaliśmy media, że natychmiast podjęliśmy działania, aby nikt nie miał żadnej dalszej reakcji alergicznej na hydrolizat białka mleka w naszych produktach. W październiku 1989 zmieniliśmy skład naszych hot-dogów, aby uwzględnić hydrolizat mleka i białka, aby poprawić smak i konsystencję produktu. W tym czasie, jak Gern i in. Zwróć uwagę, że Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) zażądał, aby hydrolizat mleka i białka został wymieniony jako przyprawa w wykazie składników. Przestrzegaliśmy tych przepisów. Nasze produkty zostały zatwierdzone przez USDA jako zgodne z przepisami prawnymi dotyczącymi etykietowania i składników.
W grudniu 1989 r. Jedna osoba skontaktowała się z nami, aby zgłosić reakcję alergiczną na nasze produkty, a na początku stycznia 1990 r. Otrzymaliśmy trzy dodatkowe raporty. Na podstawie tych czterech raportów natychmiast zaprzestaliśmy stosowania hydrolizatu mleka i białka jako środka smakowo-zapachowego w naszych produktach detalicznych. Wydaliśmy ogólnopolski komunikat prasowy 12 stycznia 1990 r., Ogłaszając naszą akcję. 12 lutego 1990 roku, ponieważ uważaliśmy, że nasze wydanie mogło nie zostać odpowiednio zauważone, wysłaliśmy wiadomość do pediatrów i alergologów w całym kraju, powtarzając informacje zawarte w informacji prasowej.
W lutym 1990 r. Oscar Mayer zwrócił się do USDA o wydanie wiążących przepisów dotyczących kategorii środków aromatyzujących przetworzonych mięs. Uważamy, że wszystkie firmy powinny być tak jasne, jak to możliwe, o składnikach zawartych w ich produktach spożywczych oraz że jeśli hydrolizat mleka i białka stanowi problem, nawet jeśli dotyczy to tylko bardzo małego segmentu populacji, powinien być wymieniony na etykiecie aby alergicy na białko mleka mogli w razie potrzeby uniknąć tego produktu.
Jest jednak jeszcze jeden rozdział tej historii. W maju 1990 r. Oscar Mayer przedstawił linię lekkich hot-dogów i bolończyków. Te nowe produkty obejmują hydrolizat mleka i białka, a od maja ubiegłego roku wyraźnie zaznaczyliśmy ten fakt na liście składników na etykiecie. Na przedniej stronie etykiety wyraźnie umieszczamy: Zawiera białko mleka . Włączenie hydrolizatu białka mleka do wykazu składników będzie wymagane od jesieni 1991 r., Ale my w Oscar Mayer uważamy, że informacje powinny znajdować się również na przedniej części etykiety.
W maju 1990 roku wysłaliśmy drugie zawiadomienie do 26 000 alergologów, alergików dziecięcych, pediatrów oraz lekarzy biurowych i szpitalnych, aby poinformować ich, że nasze nowe lekkie produkty zawierają hydrolizat mleka i białka Obecnie mamy pięć produktów marki Oscar Mayer sprzedawanych w sklepach detalicznych, które zawierają hydrolizat mleka i białka: Light Wieners, Light Beef Franks, Light Bologna, Light Beef Bologna i Quarter-Pound Bun-Length Beef Franks.
W Oscar Mayer Foods Corporation, naszą polityką jest uczciwe i klarowne oznaczanie naszych produktów żywnościowych. W tym celu od dawna istnieje komitet ds. Polityki żywieniowej, aby zapewnić, że wszystkie nasze produkty detaliczne zawierają informacje na temat żywienia i składników niezbędnych konsumentowi do podejmowania inteligentnych decyzji o zakupie żywności. Cenimy naszych klientów i wierzymy, że im lepiej im służymy, zarówno z produktami wysokiej jakości po konkurencyjnych cenach, jak iz informacjami na etykiecie, tym bardziej będą nas szanować i kupować nasze produkty.
James W. McVey
Paul G. Roehrig, Ph.D.
Oscar Mayer Foods Corporation, Madison, WI 53704
Odniesienie * Gern JE, Yang E, Evrard HM, Sampson HA. . Reakcje alergiczne na produkty skażone mlekiem bez przetworów mlecznych . N Engl J Med 1991; 324: 976-9
Full Text Web of Science MedlineGoogle Scholar
Powyższe pismo zostało skierowane do autorów danego artykułu, którzy oferują następującą odpowiedź:
Do redakcji: Rozumiemy obawy pana McVeya i dr. Roehriga z Oscar Mayer Corporation dotyczące użycia terminu najnowsze . Reakcje niepożądane na żywność opisane w naszym artykule miały miejsce między czerwcem 1989 r. A marcem 1990 r., A reakcje na hot-dogi Oscar Mayer i bolońską podawano od stycznia do marca 1990 r. Pacjenci byli oceniani klinicznie między czerwcem 1989 r. A grudniem 1990 r. Uwzględniliśmy Niedawno, kiedy wstępnie przesłaliśmy artykuł do publikacji 23 lipca 1990 r. Artykuł został ponownie przedłożony w zmienionej formie 8 stycznia 1991 r. i opublikowany trzy miesiące później.
Chociaż Oscar Mayer skontaktował się z 26 000 lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej w związku z niepożądanymi reakcjami na ich produkty, wysiłek ten był krótszy, ponieważ w praktyce w praktyce stosuje się ponad 38 000 pediatrów posiadających certyfikat pediatry i 3000 certyfikowanych alergików. Oscar Mayer zasługuje na uznanie za udzielenie szybkiej odpowiedzi do kilku skarg, które wpłynęły w grudniu 1989 r. i styczniu 1990 r. Firma usunęła kazeinian sodu z przetworów mięsnych, a jego działania znacznie wyprzedziły wydawanie lub wdrażanie wytycznych od USDA dotyczących tego problemu. Nowe produkty sprzedawane przez Oscar Mayer są jednoznacznie oznaczone. Doceniamy te działania i uważamy, że przyczyniły się one do zwiększenia bezpieczeństwa zaopatrzenia konsumentów w alergie pokarmowe.
Nowe przepisy napisane przez USDA będą wymagały, aby etykiety produktów mięsnych ujawniały jakiekolwiek składniki pochodzące z białek zwierzęcych lub roślinnych2, ale wdrożenie tych wytycznych zostało dwukrotnie opóźnione (nowa docelowa data to wrzesień 1991 r.) Na wniosek przemysłu. Inne produkty spożywcze będą nadal miały mniej restrykcyjne wymagania dotyczące etykietowania. Ze względu na poważny charakter niepożądanych reakcji u pacjentów cierpiących na alergie pokarmowe, mamy nadzieję, że inne firmy będą podążać za przykładem Oscara Mayera, dostarczając dokładne i szczegółowe oznakowanie wszystkich składników. w swoich produktach.
James E. Gern, MD
Hugh Sampson, MD
Johns Hopkins University School o
[hasła pokrewne: unimet mielec, stanwex, twoja poczta expro ]

0 thoughts on “Zanieczyszczone produkty mleczne”